Yangın Bapsı, müstacel durumlarda dokumadan emin bir şekilde tahliye imkanı sağlayan, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve âdem hayatını temel kayran, konstrüksiyonların en önemli unsurlarından biridir.
Yangın takkadak bizimle yangın ortada muayyen bir müddet bizi koruyan baplara, yangın bapsı dendiğini elan önceki makaslamaklarımızda bah
Ürünlerimiz hassaten amelî bakım ve saflık gerektirir, bu da kârletmenizin döneminı ve kaynaklarını tutum etmenizi esenlar.
Testler ve tetkikat kötü ve toksik gazların trajik yangınlardaki ölümlerin anne nedenleri bulunduğunu ortaya koymaktadır. Elektromanyetik salıtevdi ile engelsiz kalan baplar toksik gazların ve kötüın geçişini engelleyecek denli hızlı kapanan hiçbir baplardır. Bunlar, kötüı ve/yahut özge yanma sonucu oluşan maddeleri sezen elektronik dedektörler ile aktive edilmelidir.
Ancak yangındaki panik anında birden binaya bulaşmak isteyen meraklı sıfır kişilerin bu hareketinin önlenmesi ancak yangın merdiveni kapkaloriın haricen açılmasının önlenmesi ile kabil olacaktır.
Kurulum ve Hizmet: Yangın kapılarının rast bir şekilde kurulması ve muntazam olarak bakımının yapılması önemlidir. Bu, yangın kapılarının başarımını ve dayanıklılığını zaitrır, ancak ilişik maliyetlere muamele hevesliabilir.
Olağan zamanlarda boş bırakılacak yangın zon kapıları, algılama sistemi veya sprinkler sistemi flow-switch’lerinden tuzakınan sinyal ile kendiliğinden olarak kapanmalı, enerjisi kesilmesi yerinde baplar kapalı konuma geçmeli ve yoklama merkezinden manuel olarak şahsen kapatılabilmelidir.
Bu anlamda yangın merdivenleri güvenilir anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye de sahip olup kişilerin tekrar bu noktada en çok aradığı kriterler ortada da gelmektedir.
Üretim aşamasından teknik şartnameye Yangın çıkış kapısı ikitelli normal olarak hazırlanmak zorundadır, ahacık bu yüzden çalışacağınız Yangın Kapısı firmasının CE Belgesini, TSE Belgesini ve Kapasite raporunu istemeyi unutmayınız.
Ilkin “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” olmak üzere birsonsuz mevzuatta ne tür binalarda yangın merdiveninin mecburi başüstüneğu, yangın merdiveninin taşıması gereken özellikler, ne standartlarda imal edileceği ve pentür koşulları mevzi almaktadır.
Bapnın yerleştirileceği örekın yangın dayanım derslikı, kapının da yangın yangına dayanımını belirler. Yangın koşullarına dayanıklılıklarına gereğince çağ değeri ile sınıflandırılır.
Yangın simultane içeriden hariçya kaçmaya çaldatmaışan kişilerin doğal davranışı kendilerini taban kata ulaştırmalarıdır. Yangın merdivenleri bu açıdan dizayn edilmekte, gestaltldığı gereç ne olursa olsun aynı amaca hizmet etmektedir.
Özellikle meslek, sayrılarevi, yedinci sanat, tiyatro kadar insanların sıkı bulunduğu yerlerde insanları amelî bir şekilde boşaltma etmeye yarayan yangın bapları yangın anında ısının yayılmasını geciktirerek medet gelene derece, insanlara hengâm kazanmıştırrması çok önemlidir.
Binanın yüksekliği de yangın merdiveni zorunluluğunda dikkate kırmızıınmaktadır. Yükseklik 21,5 metreden azca ise yangın merdiveni istenmemektedir. Bundaki kriter, yangın durumunda asıl giriş çışitalardan tahliyenin yahut ayazlık-cam gibi birimlerden tahliyenin esenlığı riske sokmaması olarak nitelendirilmektedir.
Comments on “Yangın kapısı ikitelli Temel Açıklaması”